business bakery

Macam Mana Cara Nak Letak harga Produk? Ini 5 Perkara Yang Perlu Anda Pertimbangkan!

Ada orang cakap, nak tetapkan harga terbaik untuk produk bakeri kena tengok tahap pendapatan sesebuah komuniti tersebut..

Ini bermakna kalau anda menjual produk bakeri anda di komuniti orang kaya, anda perlu menjual dengan harga yang mahal DAN jika anda menjual produk di komuniti rakyat marhaen, anda perlu menjual dengan harga yang murah..

Err.. Betul ke harga produk bakeri ini ditetapkan oleh darjat seseorang?

Tapi ada juga orang cakap, nak pastikan produk anda cepat habis dan laku keras terjual di pasaran, anda perlu meletakkan harga yang rendah.. Dan ada yang cakap juga untuk mendapatkan untung yang banyak, anda perlu menjual setiap produk bakeri anda dengan harga yang lebih mahal dari biasa..

Jadi harga mahal atau harga murah.. Mana satu yang perlu anda letakkan untuk produk bakeri anda?

Sebagai pemilik bisnes Bakeri, pastinya hal menetapkan harga ini boleh memeningkan kepala anda.. Mana taknya, nak letakkan harga murah nanti tak balik modal pula.. Nak letakkan harga mahal pula nanti tak ramai yang sudi membeli.. Habis tu apakah solusi terbaik untuk atasi masalah ini?

Sebenarnya cara terbaik untuk menetapkan harga yang benar-benar sesuai dan mampu dibeli oleh semua golongan SERTA mampu memberikan keuntungan kepada anda ialah dengan mengambil kira perkara-perkara penting yang anda telah keluarkan untuk menghasilkan produk bakeri tersebut seperti kos bahan dan sebagainya..

Berikut antara 5 perkara yang perlu anda ambil kira bagi menetapkan harga jualan yang betul-betul sesuai dengan produk bakeri anda..

#1 – Upah Anda Sejam

Sama seperti pekerjaan lain, anda juga layak dibayar upah mengikut setiap jam yang anda habiskan walaupun anda bekerja dari rumah.. Pastikan jumlah yang paling minimum anda setkan untuk diri anda sama dengan upah minimum sejam untuk pekerja di Malaysia..

#2 – Masa Yang Anda Habiskan (dalam minit)

Anda perlu tahu berapa banyak masa yang anda habiskan untuk menghasilkan produk bakeri anda.. Ia termasuklah masa membakar produk bakeri, membersihkan dapur dan sebagainya.. (Ia tidak termasuk masa rehat atau masa menunggu produk siap atau sejuk)

#3 – Kos Bahan

Anda juga perlu tahu dengan lebih detail berkenaan dengan jumlah kos bahan yang anda keluarkan untuk menghasilkan produk bakeri tersebut walaupun bahan tersebut kecil & halus.. Semuanya perlu diambil kira!

#4 – Kos Overhead

Kos overhead ini merupakan kos-kos luaran yang anda keluarkan secara tidak langsung untuk promosikan produk Bakeri anda.. Jumlah kos ini juga perlu dikira dalam penetapan harga setiap produk bakeri..

#5 – Peratus Keuntungan

Berapakah peratus keuntungan yang anda mahukan daripada penjualan produk bakeri anda.. Jika anda mengambil upah paling minimum untuk diri anda, anda dicadangkan meletakkan sekurang-kurangnya 30% keuntungan produk bakeri anda..

Untuk mengira dengan pantas berapa harga jualan yang perlu anda letakkan untuk produk bakeri anda berdasarkan 5 perkara di atas, anda digalakkan untuk download fail pdf yang bertajuk “Baked Goods Pricing Calculator” yang diberikan secara percuma oleh pihak PhilosophyOfYum.com.. Anda hanya perlu masukkan angka sahaja dalam fail pdf tersebut dan fail tersebut akan berikan harga cadangan berdasarkan 5 perkara di atas..

Tapi tak kiralah harga mahal atau murah yang anda tetapkan, pastikan harga produk anda melebihi segala kos-kos yang anda keluarkan untuk menghasilkan produk bakeri tersebut merangkumi 5 perkara di atas.. Ini dapat memastikan anda tidak rugi dan memastikan anda mampu menjana keuntungan hasil penjualan produk bakeri tersebut..

Dan sila pastikan setiap produk bakeri yang dihasilkan ini berkualiti DAN dihasilkan dengan bersungguh-sungguh mengikut resepi yang betul.. Kualiti dan kesedapan produk bakeri anda inilah yang menjadi daya penarik untuk pembeli terus membeli berkali-kali dengan anda.. Inilah sumber keuntungan lumayan anda!

Untuk memastikan anda mampu membina Bisnes Bakeri dari rumah yang betul-betul berjaya, anda memerlukan ILMU BISNES BAKERI yang cukup.. Dengan ilmu bisnes bakeri ini, anda mampu menjalankan bisnes anda dengan lebih lancar dan mampu mengelakkan segala risiko kerugian akibat kesilapan teknikal..

“Nak Belajar Cara SEBENAR Membina Bisnes Bakeri Yang Berjaya?”

Untuk belajar buat kek, roti atau pastri yang sedap, anda boleh menghadirkan diri ke kelas-kelas yang dianjurkan setiap hujung minggu.. Banyak yang boleh anda pelajari secara bedepan dan ini mampu membantu anda menghasilkan produk bakeri yang lebih berkualiti.. Anda juga boleh pelajarinya dari Youtube dan hasilkannya sendiri di dapur anda..

TAPI jika anda mahu belajar cara SEBENAR untuk membina sebuah BISNES BAKERI dari rumah yang berjaya, anda perlu belajar sendiri daripada pengusaha Bakeri dari rumah yang berjaya untuk memahami lebih mendalam berkenaan dengan cara membina & menguruskan bisnes bakeri dengan lebih mudah & menguntungkan.. Ini jalan pintas terbaik untuk anda pelajarinya!

Jika anda benar-benar serius mahu memulakan Bisnes Bakeri anda sendiri, ebook yang bertajuk “Panduan Bisnes Bakeri” hasil penulisan pengusaha bakeri dari rumah yang berjaya, Puan Nik Roslin Nik Men ini boleh membantu anda.. Ebook ini membongkarkan bagaimana anda mampu membina Bisnes Bakeri yang berjaya dari A sampai Z – dengan modal yang rendah!

Ebook ini dihasilkan daripada pengalaman penulis sendiri yang sudah lebih 10 tahun menjalankan Bisnes Bakeri dari rumah sendiri dengan modal yang sangat minimum.. Inilah panduan yang beliau gunakan bagi memulakan Bisnes Bakeri sendiri dari kosong.. Anda juga pasti mampu berjaya sepertinya JIKA anda mempunyai minat mendalam dalam membuat bakeri!

Apa yang anda bakal pelajari dalam ebook ini ialah:

– Penerangan SEBENAR cara memulakan & menguruskan Bisnes Bakeri Dari Rumah
– Formula 2M + 2P yang memudahkan anda kekal bermotivasi sepanjang berbisnes dari rumah.
– Strategi pemilihan produk bakeri yang TERBAIK untuk Bisnes Bakeri anda
– 4 langkah MUDAH untuk membuka bisnes bakeri dari rumah sendiri
– Senarai LENGKAP peralatan yang anda perlukan beserta anggaran kosnya
– Formula TERBAIK untuk menetapkan harga setiap produk bakeri
– 8 kaedah promosi yang BERKESAN untuk bisnes bakeri anda
– 5 kesilapan NGERI yang perlu dielakkan dalam bisnes bakeri
– 9 cabaran bisnes bakeri & cara TERBAIK untuk tanganinya
– Strategi BERKESAN menjana minimum RM2,000 setiap bulan dengan bisnes bakeri
– .. Dan 10 tips PENTING untuk hasilkan produk bakeri yang sangat berkualiti!

Anda juga turut dibekalkan dengan resepi produk bakeri yang terlaris di pasaran, ilmu lengkap mengenai bahan asas kek SERTA ilmu sebenar cara membuat roti segar.. Ini mampu memudahkan lagi perjalanan anda untuk menjadi seorang pengusaha bakeri yang berjaya & menjana pendapatan lumayan hanya dari dapur rumah anda..

Suatu masa dulu, bisnes bakeri ini antara bisnes “mahal” yang memerlukan kos yang tinggi untuk menyewa kedai, mengupah pekerja dan sebagainya SERTA diusahakan oleh mereka yang punyai sijil dan pengalaman yang lama dalam bidang bakeri ini, kini segalanya sudah berubah.. Dengan minat yang mendalam dalam membuat kek & pastri, anda mampu mulakan sendiri Bisnes Bakeri yang berjaya dengan kos yang rendah hanya dari rumah anda!

Dapat membina sebuah bisnes yang mampu menambah duit bulanan keluarga memang impian setiap orang terutamanya jika anda seorang suri rumah.. Dengan ilmu yang dikongsikan dalam ebook “Panduan Bisnes Bakeri” ini, anda mampu membina Bisnes Bakeri dari rumah anda sendiri yang mampu menjana keuntungan lumayan setiap bulan.. Inilah penyelesaian terbaik untuk anda!

Pelajari cara SEBENAR membina sebuah Bisnes Bakeri dari rumah yang berjaya menjana keuntungan besar & konsisten setiap bulan disini.

bisnes bakeri

“Gemar Buat Kek & Pastri Untuk Keluarga & Rakan-Rakan Anda?”

Kini Anda Mampu Jadikan Hobi Anda Sebagai Pendapatan Tambahan Yang Lumayan Dengan Memulakan Bisnes Bakeri Anda Sendiri Dari Dapur Rumah Anda Dengan Kos Minimum!

Klik link untuk maklumat lanjut!

———————————————————————————–

“Nak Belajar Cara SEBENAR Mulakan Bisnes Bakeri Yang Menguntungkan Anda?”

Baca Perkongsian TERBAIK Dari Suri Rumah Ini Tentang Cara Bagaimana Untuk Bina Bisnes Bakeri Dari Rumah Anda Sendiri & Menjana Untung Lumayan Setiap Bulan!

Maklumat lanjut ada disini

———————————————————————————–

“Selalu Terinspirasi Dengan Kisah Kejayaan Usahawan Bisnes Bakeri?”

Anda Juga Boleh Lakukannya & Kaut Untung Lumayan Dengan Lebih Mudah & Jimat Kos – HANYA dengan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Anda Sendiri!

Semua yang anda perlukan ada disini

———————————————————————————–

“Serius Nak Mulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Pada Tahun 2021 Ini?”

Pelajari Cara SEBENAR Untuk Mulakan Bisnes Bakeri Anda Sendiri Dengan Lebih Mudah & Berkesan SERTA Menguntungkan Anda – Tanpa Perlukan Modal Yang Besar!

Klik untuk mengetahui caranya

———————————————————————————–

“Betul Ke Nak Mulakan Bisnes Bakeri Ini Perlukan Modal Yang Besar?”

Tidak! Dengan Ilmu “X”, Anda Mampu Mulakan Bisnes Bakeri Anda Sendiri Dengan Modal Serendah RM2K Sahaja DAN Berpotensi Menjana Keuntungan Lumayan Setiap Bulan!

Pelajari ilmu “X” ini disini

Leave a Reply